Tehnologie de ultimă generație Terra Select pentru TMB Bihor

Șantierul stației de tratare mecano-biologică, sau TMB cum îi spunem noi, începe să fie populat de “fauna” tehnologică. Doi dintre acești mastodonți au ajuns de curând.

Roșii ca focul și scumpe cât un Ferrari, fie că le numim site, ciururi sau sisteme de cernere aceste utilaje sunt indispensabile în procesarea deșeurilor solide municipale. Stația de la Oradea va fi deservită de două tipuri de site, una fixă și una mobilă și vor avea ca scop separarea mecanică a deșeurilor.

Versatilitate și fiabilitate – pe scurt: T5

Cu un nume inspirat parcă din seria filmelor Terminator, T5 este modelul de dimensiune medie a producătorului german și indică lungimea de 5m a tamburului rotativ, piesa centrală a utilajului.

Chiar dacă nu își schimbă culoarea dobândită prin fabricație, este un adevărat cameleon. Se recomandă ca fiind un maestru al transformării (cu mici modificări acceptă tamburi provenind de la alți producători). Ca orice maestru, echilibrul este trăsătura sa definitorie, o balanță perfectă între dimensiunea compactă și performanțele remarcabile. Această adaptabilitate împreună cu argumentele tehnice îl face opțiunea ideală pentru categoria 5 metri.

Diametrul generos al tamburului (2 m față de norma clasei sale situată la 1,8 m ) crește performanța sortării cu până la 20%. Aici contribuie și buncărul de încărcare de peste 5 metri cubi. Suprafața efectivă de sortare este de 25 de metri pătrați. Valoarea de ansamblu și durata de exploatare sunt și ele ridicate pentru că T5 împrumută destul de multe elemente de la fratele său mai mare, T6. Și pentru ca să nu contribuie la poluarea fonică din cadrul stației, motorul diesel de 73 de CP este neașteptat de silențios.

ST6-75

Greu, staționar și dependent de tocătorul de deșeuri care îl va hrăni de acum înainte, ciurul fix se mai bucură de ultimele zile în care “vede” lumina soarelui. Locul său a fost stabilit deja de ingineri, la adăpost de privirile curioșilor, într-una din halele stației. Fapt ce îl lasă cam rece, el având ca țel o singură misiune: divizarea deșeurilor.

Utilajele de mai sus au fost stabilite în urma unei analize amănunțite a nevoilor stației mecano-biologice. S-a implementat soluția cea mai eficientă din punctul de vedere al raportului cost-beneficiu, pentru că Euriteh și-a propus să ofere soluții care să fie viabile pe termen lung, în special în operare. Produsele partenerului german Terra Select sunt de o calitate impecabilă ceea ce înseamnă costuri reduse pentru întreținere, service și consumabile. Astfel, viitorul operator va putea să își desfășoare activitatea fără grija că echipamentele vor ceda sau că vor genera costuri mari.

 

Newsletter

Înscrie-te la newsletter dacă dorești să fii la curent cu ultimele noutăți